+36204219945 |
| 2800 Tatabánya, Vajda János utca 10.
Katt.sport.hu

Elkészült a Debrecen és Szatmárnémeti közötti kerékpárút újabb szakasza

Elkészült a Debrecen és a romániai Szatmárnémeti között tervezett kerékpárút újabb, Nyírbátor és Nyírmeggyes közötti szakasza, valamint befejeződött a tervezése a Nyírbogát és Nyíradony közötti biciklis útrésznek is – közölték az érintett települések polgármesterei az MTI-vel.

Zichar János (Fidesz-KDNP), Nyírcsászári polgármestere arról tájékoztatott, hogy községe, valamint Hodász, Nyírbátor és Nyírmeggyes közösen pályázott a több mint 502,7 millió forint értékű, Nyírbátor és Nyírmeggyes közötti kerékpárút megépítésére.
A négy önkormányzat együttesen 500 millió forint európai uniós és nemzeti támogatást kapott a közlekedésfejlesztéshez, ezt 2,7 millió forintot meghaladó saját forrással egészítették ki. A csaknem 11 kilométer hosszú, kétszer egysávos kerékpárút építéséhez szükséges önerő összegét a helyhatóságok a településüket érintő úthossz arányában osztották el.
Simonné Rizsák Ildikó (Fidesz-KDNP) nyírbogáti polgármester azt közölte, hogy a Nyírbogát és Nyíradony közötti kerékpárút tervének elkészítéséhez csaknem 20 millió forint támogatásban részesült az érintett két település önkormányzata. A jogerős építési engedély kiadása is megtörtént már, így előkészíthetik a megvalósítást.
Nyírbogát és Nyírbátor között már korábban elkészült a 4,5 kilométer hosszúságú kerékpárút, mintegy 324 millió forintból, amely szintén uniós és nemzeti támogatás volt.
A 471-es, Debrecen és Mátészalka közötti út melletti kerékpárút a debreceni, a nyírbátori és a mátészalkai ipari parkban lévő gyárakba ingázók biztonságos közlekedését szolgálja. A főút ugyanis a nagy forgalom miatt rendkívül balesetveszélyes a biciklisek számára.
A Debrecen és a romániai Szatmárnémeti közötti kerékpárút, amelyet fontos turisztikai útvonalnak is szánnak, mintegy 130 kilométer hosszú lesz. Nagyobb része Mátészalkáig már elkészült, míg onnan – Győrteleken, Ököritófülpösön, Porcsalmán és Pátyodon át – Csenger határáig most épül, mintegy 1,5 milliárd forint összegű szintén európai uniós és hazai kormányzati támogatásból.

– Nyíregyháza, 2015. november 26., csütörtök (MTI) –