+36204219945 |
| 2800 Tatabánya, Vajda János utca 10.
Katt.sport.hu

Túrós András: 2015 a polgárőrségnél a technikai fejlesztések éve

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint 2015 a polgárőrségnél a technikai fejlesztések éve. Túrós András erről azon a pénteki, budapesti ünnepségen beszélt, amelyen 258 kerékpárt kapott a polgárőrség az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságától.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány példásnak nevezte a rendőrség és a polgárőrség együttműködését. Külön köszönetet mondott a polgárőröknek azért, hogy hozzájárultak ahhoz, ne alakuljon ki közbiztonsági deficit az országban, miután megnövekedtek a rendőrség határrendészeti feladatai az illegális bevándorlás miatt.

Példaként említette, hogy amikor erőt és eszközt csoportosítottak át a szerb-magyarról a horvát-magyar határszakaszra, akkor a polgárőrséggel feszesen és pontosan működtek együtt. Kérte, hogy az ünnepségen részt vevő vezetők tolmácsolják köszönetét valamennyi polgárőrnek.

Papp Károly arról is beszélt, hogy a most átadott kerékpárokkal együtt a rendőrség már 918 kerékpárt adott a polgárőrségnek. Felidézte: ígéretet tett a polgárőröknek motorkerékpárokra is, ezek beszerzése folyamatban van, várhatóan jövő áprilisban tudják átadni őket.

A polgárőrség 22,5 millió forint értékben kapott 173 férfi és 85 női kerékpárt, amelyekből valamennyi megyébe kerül majd.

Túrós András közölte: a polgárőrség létrejöttekor csak a lelkesedés segítette a munkájukat, az elmúlt huszonöt évben azonban jelentősen nőtt az eszközeik száma. Az idei évet a technikai fejlesztések évének nevezte, nemcsak a most átadott kerékpárok miatt, hanem azért is, mert – mint felidézte – a munkájukhoz 427 terepjárót kaptak a kormánytól. Mindezek gyökeresen megváltoztatják a polgárőrség mobilizációs képességét, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az eddigieknél is nagyobb területet tudjanak bejárni, elősegítve ezzel az ország közbiztonságának kiegyensúlyozottságát – mondta.

– Budapest, 2015. november 13., péntek (MTI) –